Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schoorsteenveeg bedrijf: prijs, voordelen, ...

Je schoorsteen vegen is een klus die je beter uitbesteedt aan een schoorsteenveeg bedrijf. Maar wat zijn precies de voordelen van zo’n bedrijf? Hoeveel kost het om je schoorsteen te laten vegen? En welke methoden zijn er? Dit én meer lees je hier!

Ga snel naar:
Zelf schoorsteen vegen of schoorsteenveeg bedrijf?
Waarvoor schoorsteenveeg bedrijf inschakelen?
Schoorsteen laten vegen: prijs
Is je schoorsteen laten vegen verplicht?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het is aan te raden om elke 1 à 2 jaar je schoorsteen te laten vegen. Dit heeft een aantal redenen. Dit zijn de voornaamste:

 • Brandveiligheid: er ontstaan regelmatig schoorsteenbranden door schoorstenen die niet goed zijn schoongemaakt. Het roet dat achterblijft bij gebruik van de schoorsteen is namelijk ontvlambaar, met een schouwbrand als mogelijk gevolg. Bovendien kan er door slechte verbranding door een vuile of verstopte schoorsteen CO-vergiftiging ontstaan.
 • Lagere energiekosten: niet alleen roet, maar ook vogelnesten en andere voorwerpen hebben een negatieve invloed op de ontbranding. Een schone schoorsteen zorgt voor een hoger rendement. Hierdoor heb je minder brandstof nodig én bespaar je op je energierekening.
 • Beter voor het milieu: door brandstofbesparing stoot je ook minder CO2 uit. Je schoorsteen laten vegen is dan ook goed voor het milieu. Daarnaast zorgen minder roet en teer in de schouw ook voor minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes in de lucht.

BELANGRIJK: een schoorsteenveeg bedrijf vind je eenvoudig door meerdere offertes te vergelijken via Solvari. Zo vind je gegarandeerd het beste schoorsteenveeg bedrijf voor jouw project, voor een eerlijke prijs. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk.

schoorsteenveeg bedrijf

 

 

Zelf schoorsteen vegen of schoorsteenveeg bedrijf inschakelen?

Zelf je schoorsteen vegen wordt sterk afgeraden, maar is wel mogelijk. Bovendien is het wettelijk toegestaan. Hieronder de voor- en nadelen van beide opties.

 

OPTIE 1: zelf schoorsteen vegen

 

 • Lagere kosten: de kosten voor een schoorsteenveeg bedrijf zijn aanzienlijk hoger dan als je dit zelf doet. Alleen geniet je niet van de financiële voordelen die je wel hebt als je de klus overlaat aan een erkende specialist.
 • Gevaarlijk werk: je schoorsteen zelf vegen is gevaarlijk. Vaak moet je vanaf het dak de schoorsteen schoonvegen. Als je niet weet wat je doet, is de kans op een ongeluk groot.
 • Geen vergoeding bij brand: als er brand ontstaat en je niet kan aantonen dat je schoorsteen geveegd is door een specialist, krijg je verzekering hier moeilijk over doen bij een schadeclaim. Bovendien weet je niet zeker of het helemaal goed is uitgevoerd, omdat je minder ervaring hebt dan een vakspecialist.

 

OPTIE 2: schoorsteenveeg bedrijf inschakelen

 

 • Kennis & ervaring: een schoorsteenveeg bedrijf heeft jarenlange kennis en ervaring. De specialist kan de schoorsteen snel en op de correcte wijze schoonmaken. Ook weet hij welke methode het meest geschikt is voor jouw schoorsteen.
 • Veiligheid: met een schoorsteenveeg bedrijf ben je sowieso verzekerd van een brandveilige schoorsteen. Als je besluit om zélf te vegen, weet je dat niet zeker. Bovendien kan het reinigen van de schoorsteen an sich gevaarlijk zijn, omdat je vaak het dak op moet.
 • Verzekering: als er toch brand uitbreekt in de schoorsteen, moet je een bewijs van een schoorsteenveeg bedrijf kunnen tonen om een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen van je verzekeringsmaatschappij. Deze krijg je na het laten vegen van je schoorsteen.
 • Onderhoudscontract: sommige schoorsteenveeg bedrijven bieden een onderhoudscontract aan. Dit is op termijn goedkoper dan losse onderhoudsbeurten en je weet zeker dat je schoorsteen altijd in goede staat verkeert.
 • Hogere kosten: je schoorsteen zelf vegen is veel goedkoper. Maar een expert inschakelen biedt ook weer een aantal financiële voordelen waar je als doe-het-zelver geen recht op hebt.

Zeker zijn van een schone en brandveilige schoorsteen? Laat hem dan reinigen door een vakspecialist. Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere schoorsteenveeg bedrijven.

 

Waarvoor een schoorsteenveeg bedrijf inschakelen?

Een schoorsteenveeg bedrijf is er natuurlijk om je schoorsteen te vegen. Maar daarnaast kunnen ze vaak ook nog een aantal andere dingen voor je doen. Zo is een combinatie van meerdere, verschillende werkzaamheden mogelijk. Het gaat hierbij om de volgende werkzaamheden:

 • Rookkanaal vegen & vogelnesten verwijderen
 • Schouw vegen & cv-ketel schoonmaken
 • Schouwkappen en roosters plaatsen
 • Inspectie rookkanaal met camera

 

schoorsteenvegen voorkomt brand

 

Schoorsteen laten vegen: prijs

Hoeveel de reiniging door een schoorsteenveeg bedijf precies kost, hangt af van meerdere factoren. Denk aan het aantal rookkanalen, de mate van vervuiling, de methode in kwestie, … Een algemene reiniging van 1 rookkanaal kost gemiddeld € 60 – 100 (excl. btw). Enkele andere richtprijzen:

WerkzaamhedenPrijs (excl. btw)
Schoorsteen vegen€ 60 - 100
Schoorsteen vegen + vogelnesten verwijderen€ 60 - 150
Schoorsteen vegen + Cv-ketel schoonmaken€ 125 - 175
Plaatsen schouwkappen of roosters€ 60 - 100
Inspectie rookkanaal met camera€ 100

Meer geld besparen bij het laten vegen van je schoorsteen? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes.

 

Is je schoorsteen laten vegen verplicht?

Het is meestal niet verplicht, maar het blijft wel aan te raden om je schoorsteen minstens eens in de 2 jaar te laten vegen. Bovendien kan je dit eventueel zelf doen als je geld wilt besparen en je weet wat je doet. In de meeste gevallen laat je dit wel eerder over aan een erkend bedrijf.

 

 

 

Offertes voor schoorsteenvegen ontvangen?

Kies voor een erkend schoorsteenveger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende schoorsteenvegers