Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schoorsteenkap plaatsen

Wil je de schoorsteen van je woning beschermen? Met een schoorsteenkap of schouwkap bescherm je ze tegen regen en vorst. Daarnaast verbeter je de trek en dus afvoer van warme lucht en rook. Zo verleng je de levensduur van het rookkanaal. Ook vermijd je dat vogels zich nestelen in je schouw.

Ge snel naar: soorten schoorsteenkappenprijzenschoorsteenkap zelf of laten plaatsen?

 

Soorten schoorsteenkappen en prijzen

Je schouw beschermen, het vergroten van trek in je schoorsteen of het bevorderen van een optimale afvoer? Sluit je de schoorsteenkap rechtstreeks aan op de schoorsteenbuis? Of plaats je ze apart op de bestaande schouw? Voor al deze vragen bestaat er een oplossing, functioneel én esthetisch. Want ook het oog wil wat. We splitsen ze op in 3 groepen.

 

1. Klassieke schoorsteenkap

design schoorsteenkap

Deze groep schoorsteenkappen biedt bescherming tegen regen, vorstschade en vogelnesten. Het bestaat uit een kap of deksel tegen waterinsijpeling en eventueel een gaas of rooster om het rookkanaal vrij te houden.  Je vindt ze in uiteenlopende afwerkingen. De klassieke schoorsteenkap zie je vaak bij vrijstaande huizen waar ook het esthetische aspect een grote rol speelt. Klassieke schoorsteenkappen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen (modern, landelijk, klassiek, design,…).

 

2. Functionele schoorsteenkap

regenkap schouw Regenkap

Een regenkap is verkrijgbaar in diverse formaten, met of zonder versiering. Optioneel kan je ze ook voorzien van een beschermend vogelscherm.

Beschermt tegen: regeninslag en ook vogelnesten.
Geschikt voor: alle types schoorsteen.
Prijs: standaard types: tussen 10 en 150 euro (incl. btw). Esthetische types: tussen 200 en 1500 euro (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.

 

schouwkap kraaienkap Kraaienkap

Een kraaienkap heeft als belangrijkste functie je schouw en rookkanaal vrij te houden van indringers, zoals vogels of vallende bladeren. Dit type schouwkap is bovendien verkrijgbaar in heel wat verschillende afwerkingen.

Beschermt tegen: vogelnesten en bladeren.
Geschikt voor: alle types schoorsteen.
Prijs: tussen 15 en 60 euro (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.

 

combimaster schoorsteenkap

Combimaster schoorsteenkap

Ook een combimaster schouwkap heeft een beschermende functie. Het houdt regeninslag, vochtinslag en vogels vrij effectief tegen. Dit type schouwkap is enkel geschikt voor ontluchtingskanalen en ventilatiekanalen.

Beschermt tegen: regeninslag en vogelnesten.
Geschikt voor: gas-, ontluchtings- en ventilatiekanalen.
Prijs: tussen 50 en 350 euro (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.

 

 

3. Windgedreven schoorsteenkap

Deze groep schoorsteenkappen is bedoeld om de trek in het rookkanaal te vergroten of in een aantal gevallen zelfs te forceren. Het optimaliseert zo de afvoer van rookgassen.

 

Firemaster of trekkap

Door de aerodynamische vorm van de firemaster of trekkap wordt de wind rond de schoorsteen gebruikt om rookgassen uit het rookkanaal te zuigen.

Beschermt ook tegen: regeninslag en vogelnesten.
Geschikt voor: openhaarden.
Prijs: tussen 100 en 500 euro (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.

 

roterende trekkap

Aspirotor of roterende schoorsteenkap

Bovenop deze roterende schoorsteenkap bevindt zich een kleine turbine. Deze bevordert de trek voor haardvuren en zorgt voor de afzuiging van lucht en rookgassen.

Beschermt ook tegen: regeninslag en vogelnesten.
Geschikt voor: openhaarden, houtkachels, allesbranders en ventilatiekanalen.
Prijs: tussen 100 en 300 euro (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.

 

 

Welke schoorsteenkap kies ik best?

Bij het kiezen van de meest geschikte schoorsteenkap spelen verschillende factoren een rol. Tip: laat je informeren door een professionele vakman. Deze kan je gepast adviseren over het soort schouwkap dat het best past bij jouw situatie én zorgt voor een correcte plaatsing. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat via de offertepagina.

 

 

Schoorsteenkap: zelf of laten plaatsen?

Een schoorsteen bevindt zich op grote hoogte. Bovendien vereist de plaatsing van een schouwkap precisie. Zo blijft het rookkanaal op elk moment optimaal beschermd. Een professionele vakman beschikt over de nodige kennis, ervaring en materiaal om deze klus tot een goed einde te brengen. Zo let hij op details zoals de oriëntatie van je huis, de lengte van het rookkanaal, enz.

Is de schouw makkelijk bereikbaar en moet de schoorsteenkap op een ronde buis geplaatst worden dan kan je deze makkelijk zelf plaatsen en kopen. Bekijk het volledige aanbod in de webshop.

 

Laat je schouw ook nakijken

De plaatsing van een nieuwe schouwkap is ook het ideale moment om je schouw te laten controleren. Moet ze hersteld of vervangen worden? Een vakman bezorgt je een voorstel op maat dat de installatie van een schoorsteenkap perfect combineert met structurele ingrepen.

 

 

Offertes voor schoorsteenvegen ontvangen?

Kies voor een erkend schoorsteenveger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schoorsteenvegers