Schoorsteenveger prijs

De prijzen om een schoorsteenveger in te huren hangen af van de ingrepen die moeten gebeuren: één of meerdere rookkanalen vegen, aangesloten centrale verwarming reinigen,… In dit artikel ontdek je wat er allemaal inbegrepen is in de prijs van een schoorsteenveger en waarom het zo belangrijk is om op deze beroep te doen.

Snel naar: prijswerkwijzevoordelenschoorsteenrenovatieprijs op maat

 

 

Schoorsteenveger prijs

Type werkRichtprijs
Eén rookkanaal vegen€60 - €100
Reinigen centrale verwarming + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€100

 

Aantal rookkanalen: Bij een gewone reiniging van de schoorsteen moet je rekening houden met prijzen van 60 tot 100 euro voor één rookkanaal. Als je meerdere schoorstenen moet laten vegen, dan is de prijs per schoorsteen meestal lager.

Onderhoudscontract: Als je jaarlijks je schoorsteen wil laten reinigen, dan kan je ook een onderhoudscontract aangaan. Sommige schoorsteenvegers bieden deze formule aan om de prijs per reiniging te drukken. Kom hier met schoorsteenvegers in contact en ontvang van hen prijzen op maat.

Camera inspectie: Als je slecht trekkende schoorsteen niet opgelost is na een het vegen van de schoorsteen, ligt het probleem ergens anders. Dit kunnen scheuren of barsten zijn binnenin de schoorsteen. Aan de hand van een camera kunnen lekken opgespoord worden. Dit kost ongeveer 100 euro.

 

schoorsteenveger prijs

 

Hoe gaat een schoorsteenveger te werk?

Een gewone reiniging kan op 2 manieren gebeuren. Zo kan er zowel vanop het dak als van beneden aan de schouw gewerkt worden. Boven op het dak laat de schoorsteenveger een zware bal geleidelijk aan zakken door de schoorsteen. Beneden gaat hij een lichtere borstel naar boven duwen door de stok stukje bij stukje te verlengen.

In beide gevallen schuurt de borstel tegen de wanden van de schoorsteen en maakt zo het roet los. De schoorsteenveger recupereert het afval en zorgt dan voor de verwerking van het roet. Hij is verplicht om het roet mee te nemen omdat dit schadelijk is voor de gezondheid.

Een schoorsteenveger zal ook vogelnesten verwijderen indien er zich een in de schouw bevindt. Om te vermijden dat vogels zich in je schoorsteen thuis gaan voelen, kan je aan de schoorsteenveger vragen om een rooster te laten plaatsen.

De schoorsteenveger kan ook een camera-inspectie uitvoeren. Zo kijkt hij de schouw van binnenin na op scheurtjes en andere schade. Indien nodig kan de schoorsteenveger dan je schoorsteen herstellen.

 

 

Is de schoorsteenveger prijs het waard?

Het is zeker de moeite om een schoorsteenreiniging te laten uitvoeren. Een propere schoorsteen zorgt namelijk voor belangrijke voordelen:

1) Lagere energiekosten: Een propere schoorsteen zorgt voor lagere energiekosten. Na het reinigen van de schouw haalt je verwarmingsinstallatie een hoger rendement. Er wordt dan minder brandstof verbruikt. Naargelang je verbruik wordt dus minstens een deel van de prijs voor de schoorsteenveger terugbetaald door een lager energieverbruik.

2) Betere veiligheid: Een lager energieverbruik betekent ook minder verspilling en een lagere CO2-uitstoot. Het roet dat in de schoorsteen blijft plakken zorgt ook voor fijnstof en schadelijke roetdeeltjes. De ingreep van de schoorsteenveger is dus ook een milieubewuste ingreep.

3) Minder CO2 uitstoot: Een lager verbruik betekent ook dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien zijn de roetdeeltjes die in de schoorsteen achter blijven een grote bron van schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide die kunnen leiden tot een CO-vergiftiging. Dit roet kan tot een schouwbrand leiden.

Benieuwd naar een prijs op maat? ✓ Ontvang hier gratis offertes.

 

schoorsteenveger prijs per reiniging

 

Schoorsteen vegen of eerst renoveren?

In sommige gevallen lost het vegen van je schoorsteen jouw probleem niet op. Soms is een lek de oorzaak waardoor de schoorsteen slecht trekt. In dat geval moet dit eerst opgelost worden. Vaak is dit lek afkomstig van voegen die poreus geworden zijn. Die moeten dan zo snel mogelijk gerepareerd worden.

Om lekkages in de toekomst te vermijden doe je er goed aan je schoorsteen te laten impregneren. Door een waterdichte laag op je schoorsteen aan te brengen kan er geen water meer in het rookkanaal sijpelen. Lees hier meer over een schoorsteenrenovatie.

 

 

Offertes voor schoorsteenvegen ontvangen?

Kies voor een erkend schoorsteenveger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schoorsteenvegers